Начало - Коментар

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

THE TIMES: ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е БЛИЗО ДО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС

kameryn_esБританския премиер Дейвид Камерън и битката му срещу номинирането на Жан-Клод Юнкер за председател на следващата Еврокомисия приближи Лондон до напускане на съюза и е равносилно на обявяване на война на Брюксел, коментира британската преса.

Вестниците са разделени дали Камерън, или Брюксел имат по-голяма вина за разрива между Великобритания и ЕС.

   

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

БОБЕВА: БЪЛГАРИЯ Е ПРИВЛЕКАТЕЛНА ЗА IT ИНВЕСТИЦИИ

bobeva_02България притежава редица предимства, които я правят привлекателна за чуждестранните инвеститори в сектора на информационните и комуникационни технологии. Това заяви вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на форум, посветен на създаването на българския клон на Голямата коалиция за работни места в сферата на Информационните и комуникационните

   

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

МОТ: ЗАТЯГАНЕТО НА КОЛАНИТЕ РУШИ СОЦИАЛНИЯ МОДЕЛ НА ЕВРОПА

europe_protestЧетвърт от население на ЕС живее в бедност заради кризата. Това и други заключения се съдържат в доклада от 357 страници на базираната в Женева Международна организация по труда (МОТ).

"Постиженията на европейския социален модел, който драстично намали бедността и насърчи благоденствието след Втората световна война, се рушат от краткосрочни регулационни реформи", гласи докладът "Социалната защита в света", цитиран от

Последно обновен на Сряда, 04 Юни 2014 11:08
   

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

КАМЕРЪН: ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕС, АКО ЮНКЕР СТАНЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕК

merkel_cameronЛондон заплаши да напусне ЕС, ако Жан-Клод Юнкер оглави Европейската комисия, писа сп. "Шпигел". Според анонимен източник на изданието британският премиер Дейвид Камерън е заявил на германския канцлер Ангела Меркел, че изборът на Юнкер за президент на ЕК може да дестабилизира правителството му до такава степен, че референдумът за оставане на страната в ЕС да бъде проведен по-рано и Великобритания да напусне съюза.

   

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

БОЖКОВ: ТОКЪТ НЯМА ДА ПОСКЪПВА, СВЪРШИ ЦЕНОВИЯ РАЗГУЛ НА ЕРП

elenko_bojkov0514Няма никакво основание за увеличаване на цената на тока. Това каза Еленко Божков, член на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

"Независимо от желанията на електроразпределителните и електроснабдителните дружества в заявленията, които предадоха в ДКЕВР до 31 март, към момента нямаме основания да прогнозираме увеличаване или намаляване на средната цена за краен потребител", подчертава Божков и пояснява: Причината е в току-що завършилите

   

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

КАМЕРЪН: ЛОНДОН НЯМА ДА ИЗДИГА ТРУДОВИ БАРИЕРИ ПРЕД РАБОТНИЦИТЕ ОТ ЕС

kameryn01Лондон няма да пречи на мигрантите от Европейския съюз (ЕС) да идват на работа във Великобритания, увери британският премиер Дейвид Камерън в интервю за ББС.

Камерън заяви, че европейските правила, които позволяват на хората да се придвижват свободно от страна в страна в рамките на ЕС, са "важни" и ще останат в сила въпреки споровете, които предизвикват във връзка с имиграцията.

   

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ДЕФИЦИТ - СПРАВЕДЛИВОСТТА

garaj_suboren"Най-големият дефицит в нашето общество е справедливостта". Така казва Иван Драгижев от Дряново и продължава да търси вече 7 години справедливост. Сагата за него и семейството му започва с доброто намерение, когато през 1997 година узаконява гаража си за магазин за хранителни стоки, пред който има и навес. Десетина години по-късно решават да разширят семейния бизнес, като направят подобрения на навеса и всичко да стане един магазин.

   

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

ПРОФ ИВАНОВ: СОФИЯ ИЗСМУКВА БЪЛГАРИЯ, ПРЕВРЪЩАМЕ СЕ В ЧАД И СОМАЛИЯ

petyr_ivanov_prof Центърът по демографска политика изнесе данни, че населението в България намалява със седем души на час, а Северна България се топи седем пъти по-бързо от Южна. Докъде може да стигне обезлюдяването на цели краища? Как да се смекчи разделението между столица и провинция? Какво става с протестите срещу правителството? На тези въпроси "Стандарт" потърси отговор от социалния психолог проф. Петър Иванов.

Последно обновен на Понеделник, 14 Октомври 2013 14:44
   

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО НЕДОСТИГ НА ХРАНА ДО 2040

zyrnoСветовната банка предупреди, че глобалното затопляне може да причини сериозни трудности, които ще усети цяло едно поколение, като най-опустошителни ще са последиците за Африка и Азия. Докладът представя тревожен сценарий за дни и дори години", заяви президентът на Световната банка Джим Йонг Ким.

"Учените ни казват, че затоплянето на света с 2 градуса по Целзий през следващите 20-30 години може да доведе до недостиг на храна, безпрецедентни топлинни вълни и циклони",

   

КОМЕНТАР - КОМЕНТАР

НЕЩАТА, КОИТО НЕ ЗНАЕХМЕ ЗА ДОКТОР ДИМИТЪР БИЗЕВ

bizev_dimityrДа останеш човек без гняв и омраза въпреки преживяното зло

На 03 септември 2012 год. във Велико Търново почина Д-р Димитър Цвятков Бизев на 86 години. Роден е през далечната 1925 г. в Банско в семейството на протестанти, от които и започва евангелското движение в Банско. За една нощ цялото семейство е депортирано в село Цинга, община Дряново по времето на

   

ЧИСТИ ЕКОЛОГИЧНИ ХРАНИ

НА ПАРТИ В ДРЯНОВО

banner1

ВСК КЕНТАВЪР - ДРЯНОВО

banner1

ТРАНСФОРМАТОРИ И ДРОСЕЛИ

banner1